Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koblihy s marmeládou a rumem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Koblihy s marmeládou a rumem - postup přípravy

Koblihy s marmeládou jsou klasikou, kterou miluje snad každý. Připravte si tento oblíbený dezert podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Kvásek

Těsto

Na smažení

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte mléko, droždí, vanilkový cukr a mouku. Promíchané ingredience nechte kvasit minimálně 20 minut na teplém místě.

2. KROK

Poté v jiné míse smíchejte hladkou mouku s cukrem a solí a k suchým ingrediencím přilijte kvásek, žloutky, rozpuštěné máslo a rum. Uhněťte těsto, přikryjte ho čistou utěrkou a nechte jej 1 hodinu kynout v teple. 

3. KROK

Následně těsto prohněťte na pomoučeném vále a vytvořte z něj 8 stejně velkých bochánků, které přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout dalších 20 minut. 

4. KROK

Nyní v pánvi rozpalte olej a při vysoké teplotě smažte koblihy 5–6 minut. Koblihy podávejte posypané moučkovým cukrem a naplněné marmeládou. 

Tip: Marmeládu do koblih dostanete pomocí cukrářské stříkačky, kterou vložíte z boku koblihy do otvoru vyřezaného nožem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů