Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Netradiční tatarák na pánvi

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Netradiční tatarák na pánvi - postup přípravy

Vymýšlet neustále svačiny pro děti může být velmi složité a únavné. Podívejte se na dnešní recept a připravte si netradiční toasty z pánve, na které dáte jen mleté maso, cibuli a petrželku. Je to velmi jednoduché, rychlé a překvapivě dobré.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

V první řadě si připravte všechny potřebné ingredience, abyste je mohli hned použít. Vezměte jednu malou cibuli nebo polovinu velké cibule a nakrájejte ji nadrobno. Pět malých solených nebo nakládaných okurek nakrájejte na slabá kolečka. A petrželku nasekejte nadrobno. Poté si připravte velkou mísu, ve které budete vše míchat dohromady. Do hluboké mísy vložte nakrájenou cibuli, kyselé okurky a nasekanou petržel. Poté přidejte mleté hovězí maso.

2. KROK

Použít můžete také mix hovězího a vepřového masa, který bude šťavnatější, anebo pokud nemáte rádi červené maso, můžete klidně použít i mleté kuřecí maso. Záleží jen a pouze na tom, co jste zvyklí používat v kuchyni a o čem víte, že to má vaše rodina nejraději.

3. KROK

Do mísy rozklepněte jedno vejce. Poté směs dochuťte solí a pepřem podle vlastní chutě a potřeby. Všechny ingredience důkladně promíchejte, aby se maso rovnoměrně ochutilo a promíchalo s ostatními surovinami. Máte-li rádi nějaké konkrétní koření, můžete ho do směsi také přidat. Pokrm díky tomu získáte osobitou chuť, kterou nebude mít u nikoho jiného.

4. KROK

Chléb nakrájejte na plátky. Budete potřebovat asi 8 plátků. Směs mletého masa a nakrájené zeleniny naneste lžící na chléb.

5. KROK

Na pánvi rozehřejte olej. Chléb s masovou směsí položte na pánev, aby bylo maso směrem dolů. Obložené chleby smažte na středním ohni po dobu 3-5 minut.

6. KROK

Poté je otočte a zakryjte pokličkou. Smažte na mírném ohni dalších asi 5 minut, dokud chléb nebude nádherně hnědý a křupavý.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů