Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kokosový dort s čokoládou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kokosový dort s čokoládou - postup přípravy

Chystáte pro svého bližního velkou narozeninovou oslavu a přemýšlíte, jaký druh dortu zvolit? Pokud je dotyčný oslavenec milovníkem kokosových zákusků, sušenek a tyčinek, pak jistě ocení tento kokosový dort s čokoládou. Je velice lahodný a přímo se rozplývá na jazyku. Chutnat bude zcela jistě nejen samotnému oslavenci, ale i ostatním hostům. Je zkrátka dokonalý.

Ingredience pro:
5 porcí

Korpus

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Ve středně velké misce si rozšlehejte do pěny vejce s cukrem. Pak přidejte po částech polohrubou mouku a kakaový prášek. Pomocí metličky, či špachtle všechny suroviny dobře propojte, abyste docílili hladkého homogenního těsta.




K ruce si připravte formu na dort a pečlivě ji vymažte máslem a vysypejte moukou. Těsto do ní vlijte a rovnoměrně rozetřete. Nakonec dejte do trouby péct na půl hodiny při 180 stupních Celsia. Hotový kakaový korpus vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

Do rendlíku nalijte mléko, přidejte máslo a cukr a zahřívejte na plotně do rozpuštění. Nakonec přidejte kokosové vločky a na mírném plamenu asi patnáct minut dále zahřívejte, než hmota zhoustne. Nezapomeňte krém pravidelně míchat, aby se nepřipálil. Až zhoustne, odstavte jej z plotny.

Vychladlý kakaový korpus rozřízněte pomocí ostrého a širokého nože v půlce. Na spodní díl korpusu navrstvěte připravený kokosový krém a přiklopte vrchním dílem piškotu. Ve vodní lázni, nebo mikrovlnce si rozpusťte tabulku hořké čokolády společně s trochou smetany na vaření, nebo mlékem a povrch dortu polevou přelijte.

Kokosový dort dejte do lednice na pár hodin ztuhnout. Podávejte například s kopečkem kokosové zmrzliny v letních měsících, nebo s čerstvě ušlehanou šlehačkou. Dort však zcela jistě okouzlí oslavence i všechny přítomné hosty i samotný. Ozdobit jej můžete i čerstvým ovocem, například jahodami. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů