Koláč s jablečnou náplní a pudinkem - postup přípravy
Koláč s jablečnou náplní a pudinkem je skvělou variantou, jak zpracovat úrodu jablek. Vyzkoušejte recept podle paní Lucie Portychové a oslňte s ním všechny v okolí.
Těsto
Náplň
Dále
Ve větší míse smíchejte mouku s kypřícím práškem a změklým tukem. Poté přisypejte cukr a přilijte mléko.
Ze všech surovin důkladně vypracujte hladké těsto. Než si nachystáte náplň, dejte hotové těsto do lednice.
Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte do náplně puding a také moučkový a vanilkový cukr. Směs dobře promíchejte a dle vaší chuti případně ještě doslaďte.
Těsto vyndejte z lednice a rozdělte ho na dvě poloviny. První polovinu pečlivě rozválejte na placku a rozložte ji na plechu vyloženém pečicím papírem.
Poté na něj dejte jablečnou naplň a přikryjte ji druhou rozválenou polovinou těsta. Připravený jablečný koláč potřete mlékem a pečte ho v troubě předehřáté na 190 °C zhruba 40 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.