Klasické vepřové výpečky se špenátem - postup přípravy
Pochutnejte si na klasických vepřových výpečcích podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Součástí receptu je také jemný špenát s nadýchaným knedlíkem.
Maso
Špenát
Knedlíky
Začněte s přípravou masa. Vepřové maso nakrájejte na větší kousky, které rozprostřete do zapékací mísy.
Poznámka: K tomuto receptu se hodí bůček, vepřová plec nebo například krkovice.
K vepřovému masu přidejte nahrubo nakrájenou cibuli s nadrobno nakrájeným česnekem, směs ochuťte solí, pepřem, kmínem a podlijte trochou vody.
Mísu zakryjte alobalem a maso pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 90 minut. Po této době maso promíchejte a pokračujte v pečení dalších 20 minut, tentokrát bez alobalu.
Následně připravte špenát. Na rozpuštěném másle smažte 2–3 minuty nadrobno nakrájenou cibuli. Tu zaprašte moukou a poté zalijte mlékem.
Po promíchání přidejte mražený špenát s prolisovaným česnekem, směs ochuťte solí, pepřem a pokrm vařte 10 minut. Do vroucího špenátu vmíchejte vejce a pokrm vařte ještě 3 minuty.
Na závěr špenát rozmixujte dohladka a odstavte ho z tepla. Poté připravte knedlík. V pánvi s rozpuštěným sádlem smažte nakrájené houby asi 3 minuty.
Následně směs osolte, ochuťte drceným kmínem a přidejte do ní prolisovaný česnek. Houby smažte ještě minutu a odstavte ji z tepla.
V samostatné míse smíchejte vejce s mlékem a hrubou moukou. Jakmile se ingredience propojí, směs smíchejte s nakrájenými rohlíky a houbami.
Z ingrediencí vytvořte těsto, které rozdělte na dvě části. Ty rozprostřete na samostatné potravinové fólie, které zarolujte a okraje zavažte, aby z nich těsto nevyteklo.
Knedlíky vložte do vroucí vody, vařte je 20 minut a poté je servírujte s klasickými vepřovými výpečky a špenátem.
Poznámka: Každých 5 minut knedlíky obraťte, aby se důkladně provařily.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem