Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Klasické vepřové výpečky se špenátem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 110 minut

Klasické vepřové výpečky se špenátem - postup přípravy

Pochutnejte si na klasických vepřových výpečcích podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Součástí receptu je také jemný špenát s nadýchaným knedlíkem.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Maso

Špenát

Knedlíky

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou masa. Vepřové maso nakrájejte na větší kousky, které rozprostřete do zapékací mísy. 

Poznámka: K tomuto receptu se hodí bůček, vepřová plec nebo například krkovice.

2. KROK

K vepřovému masu přidejte nahrubo nakrájenou cibuli s nadrobno nakrájeným česnekem, směs ochuťte solí, pepřem, kmínem a podlijte trochou vody.

3. KROK

Mísu zakryjte alobalem a maso pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 90 minut. Po této době maso promíchejte a pokračujte v pečení dalších 20 minut, tentokrát bez alobalu. 

4. KROK

Následně připravte špenát. Na rozpuštěném másle smažte 2–3 minuty nadrobno nakrájenou cibuli. Tu zaprašte moukou a poté zalijte mlékem. 

5. KROK

Po promíchání přidejte mražený špenát s prolisovaným česnekem, směs ochuťte solí, pepřem a pokrm vařte 10 minut. Do vroucího špenátu vmíchejte vejce a pokrm vařte ještě 3 minuty. 

6. KROK

Na závěr špenát rozmixujte dohladka a odstavte ho z tepla. Poté připravte knedlík. V pánvi s rozpuštěným sádlem smažte nakrájené houby asi 3 minuty. 

7. KROK

Následně směs osolte, ochuťte drceným kmínem a přidejte do ní prolisovaný česnek. Houby smažte ještě minutu a odstavte ji z tepla. 

8. KROK

V samostatné míse smíchejte vejce s mlékem a hrubou moukou. Jakmile se ingredience propojí, směs smíchejte s nakrájenými rohlíky a houbami. 

9. KROK

Z ingrediencí vytvořte těsto, které rozdělte na dvě části. Ty rozprostřete na samostatné potravinové fólie, které zarolujte a okraje zavažte, aby z nich těsto nevyteklo.

10. KROK

Knedlíky vložte do vroucí vody, vařte je 20 minut a poté je servírujte s klasickými vepřovými výpečky a špenátem. 

Poznámka: Každých 5 minut knedlíky obraťte, aby se důkladně provařily.

11. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

12. KROK

Videopostup krok za krokem

13. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů