Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dýňová buchta s krupicí a citronovým sirupem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Dýňová buchta s krupicí a citronovým sirupem - postup přípravy

Dýňová buchta s krupicí a citronovým sirupem je vynikající a rychlý recept na nevšední dezert, který vás zcela určitě nadchne svojí jemností a vláčností.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Sirup

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Oloupanou dýni nakrájejte na větší kostky a nastrouhejte je na hrubém struhadle. K nastrouhané dýni přidejte krupici, kefír a také cukr s kypřicím práškem do pečiva.

2. KROK

Všechny ingredience dobře promíchejte. Nakonec do těsta přistrouhejte ještě citrónovou kůru a znovu ho dobře promíchejte.

3. KROK

Plech o velikosti 20×20 cm vymažte tukem a rozprostřete na něm dýňové těsto. Troubu rozehřejte na 180 °C a buchtu v ní pečte zhruba 30–35 minut.  

4. KROK

V menším hrnci smíchejte cukr s vodou a citrónovou šťávou. Směs zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí, a poté jí polijte upečenou buchtu. Sirup se do buchty vsákne a ta bude díky němu jemná a vláčná. Hotovou buchtu můžete ozdobit šlehačkou a posypat nastrouhanou kůrou z citrónu. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů