Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dort s cukrářskými piškoty

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut

Nepečený dort s cukrářskými piškoty - postup přípravy

Chystá se k vám početná návštěva a vy stále přemýšlíte nad zákuskem, kterým byste hosty potěšili? Pak se můžete inspirovat třeba rychlým nepečeným dortem z cukrářských piškotů. Smetanový krém s karamelizovaným kondenzovaným mlékem mu dodá na vláčné a výtečné chuti!

Ingredience pro:
8 porcí
Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si cukrářské piškoty namočíte důkladně v plnotučném mléku, v kterém jste rozpustili lžíci karamelizovaného kondenzovaného mléka. Poté piškoty vyskládejte do zapékací misky nebo obdélníkové formy na koláč. Měli byste pokrýt celé dno.




Příprava smetanové náplně, kompletace dortu a jeho tuhnutí v lednici

Nyní si připravte krémovou náplň do nepečeného dortu. V míse si vyšlehejte pomocí mixéru mascarpone či měkký tvaroh spolu s karamelizovaným kondenzovaným mlékem (350 g). Poté směs nechte chvíli chladit v lednici.

Nakonec se pusťte do kompletace zákusku. Na vyksládané cukrářské piškoty naneste třetinu krému a ten posypte přes sítko kakaovým práškem. Postup takto opakujte ještě asi dvakrát. Zakončit dezert byste měli krémem.

Na ten nalijete polevu z hořké čokolády a rozpuštěného másla (možné je místo másla použít horkou smetanu ke šlehání) a pečlivě rozprostřete. Dort nechte v lednici tuhnout a chladit asi 5 hodin. Ideální však bude, když ho zde ponecháte přes noc.

Servírování nepečeného dortu s piškoty a smetanovým krémem

Svůj sladký skvost následující den vyjměte z lednice a servírujte své rodině a přátelům třeba s šálkem espressa nebo s cappuccinem. Hodit se ovšem bude i hrnek čaje nebo kakaa. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů