Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koňaková roláda s vanilkou a kokosem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Koňaková roláda s vanilkou a kokosem - postup přípravy

Koňakovou roládu si zamilujete pro její krémovou konzistenci a jemnou chuť. Dezert, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, má šmrnc a potěšíte jím všechny své hosty.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh a odložte ho bokem. K vaječným žloutkům vmíchejte krystalový cukr, 8 g vanilkového cukru a ingredience vyšlehejte do světlé pěny. 

2. KROK

Poté do pěny vešlehejte hladkou mouku, kakao a kypřicí prášek do pečiva. Jakmile se ingredience propojí, opatrně do těsta vmíchejte sníh z bílků. Následně těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut. 

3. KROK

Tip: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte, když do něj píchnete špejlí. Pokud ji vytáhnete čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto uchytí, ještě chvíli pečte.

4. KROK

Po upečení nechte korpus vychladnout a poté připravte krém. V míse vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Poté do krému vešlehejte vaječný likér. 

5. KROK

Korpus potřete višňovou marmeládou, kterou pokryjte polovinou množství připraveného krému. Nyní roládu zarolujte a potřete její povrch zbytkem krému. 

Poznámka: Místo višňové marmelády můžete použít jinou marmeládu dle vlastní chuti.

6. KROK

Tip: Koňakovou roládu můžete servírovat posypanou cukrovým zdobením, strouhaným kokosem nebo kousky čokolády.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů