Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Francouzské palačinky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Francouzské palačinky - postup přípravy

Nejjemnější francouzské palačinky jako vystřižené z pařížských pouličních stánků si nyní můžete snadno připravit i doma. Stačí se držet osvědčeného receptu, o nějž se s námi podělila paní Aneta Mühlhandlová.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do misky vyklepněte vejce, přidejte k nim mléko, vodu, špetku soli a lžíci cukru. Vše důkladně prošlehejte a postupně během šlehání přidávejte do směsi 2 lžíce rostlinného oleje. Nakonec do těsta zašlehejte po lžících hladkou a polohrubou mouku a vytvořte velmi řídké těstíčko.

2. KROK

Palačinkovou pánev za pomoci mašlovačky vymažte kapkou rostlinného oleje a vlijte do ní malou dávku těsta, které krouživým pohybem rozežeňte po celé ploše pánve. Palačinky smažte po obou stranách do jemně zlatavé barvy.

3. KROK

Po dosmažení je natřete džemem a naplňte je čerstvým ovocem nebo čímkoliv, co vás napadne. Přehněte je na čtvrtiny, aby vznikl tvar typického trojúhelníčku, a servírujte je posypané moučkovým cukrem a doplněné o kopeček šlehačky či o jiné další zdobení podle chuti.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky najdete na její osobní facebookové stránce Pečeme s Anet

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů