Pikantní nakládaná červená řepa s česnekem a chilli

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Pikantní nakládaná červená řepa s česnekem a chilli - postup přípravy

Červená řepa je jedním z nejzdravějších druhů zeleniny a její pravidelnou konzumaci lékaři vřele doporučují. Jedním z chutných způsobů, jak si ji užít třeba každý den, je naložit ji s česnekem a čerstvými chilli papričkami.
1. KROK

Čerstvou červenou řepu zbavte listí a oloupejte ji ze slupky. Očištěnou dužninu nakrájejte na plátky, vložte je do hrnce a zalijte je půl litrem čisté vody. Na sporáku je přiveďte k varu, v průběhu vaření sbírejte z hladiny vysráženou pěnu a vařte řepu, dokud úplně nezměkne. Po dovaření ji nechte vychladnout.

2. KROK

Kolečka uvařené červené řepy vyskládejte do čisté a sterilizované zavařovací sklenice. Na každou řepu do sklenice přidejte pár kousků čerstvých chilli papriček a 3 nebo 4 oloupané stroužky česneku. Přisypejte do každé sklenice 1,5 čajové lžičky soli a zalijte je 100 ml jablečného octa. Zbytek sklenice pak dolijte vývarem z řepy, který vám zbyl v hrnci.

Pokud vám část šťávy zbude, nalijte ji do samostatné sklenice, přilijte rovněž ocet a přidejte lžičku soli a uzavřete ji. Bude se hodit jako přísada do zeleninových salátů.

3. KROK

Sklenice pevně uzavřete novými a sterilizovanými víčky a řepu uvnitř dobře protřepejte, aby se přísady nálevu náležitě propojily. Před použitím nechte řepu minimálně 5 dnů uležet.

Takto připravenou řepu můžete skladovat až 2 roky při teplotě do 20 °C. Po otevření ji uchovávejte v lednici a co nejdříve spotřebujte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem


Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 324 hlasů
Nahlásit chybu
72 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt