Zapečená uzená ryba s houbami, zeleninou, bramborami

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
40 minut
ČAS VAŘENÍ
50 minut
NÁROČNOST
Snadná

Zapečená uzená ryba s houbami, zeleninou, bramborami - postup přípravy

Jednoduché a přitom efektní. Takové je jídlo, které se vám dnes chystáme představit. Hlavní surovinou, která se při přípravě tohoto pokrmu používá, je klasický ruský balyk, což je sušené či uzené rybí maso. Ve skutečnosti si ale vystačíte i s obyčejným rybím filetem podle vlastní chuti. Na působivosti a chuti to nic nezmění a nejspíš se vám ve zdejších končinách bude také lépe shánět. Pakliže ale máte tu možnost, pak oživte svůj jídelníček a připravte si originální variantu.

Balyk, případně rybí filet pokrájejte na porce. Čerstvé maso opláchněte vodou a osušte papírovými utěrkami. Brambory důkladně očistěte, pokud chcete, můžete je oloupat a nakrájejte je na tenké kulaté plátky.

Připravte si zapékací misku, kterou vymažte rostlinným olejem či máslem, na její dno vyskládejte plátky brambor a všechny posolte. Na brambory vyskládejte rybí maso a rovněž ho osolte.

Rajčata umyjte a osušte a pokrájejte je na drobno. Houby pokrájejte na kousky a pakliže jsou čerstvé, nechte je orestovat na pánvi s trochou oleje. K houbám přidejte pokrájená rajčata a oba druhy zeleniny promíchejte se solí a pepřem, případně dalším kořením, které máte rádi a přidejte k nim pár lžic majonézy, aby se dobře obalily.

Zeleninovou směs v majonéze pak navrstvěte na každý plátek ryby, abyste maso úplně zakryli. Takto vložte pekáček do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte je po dobu čtyřiceti minut, dokud povrch zeleninové směsi krásně nezčervená a brambory s rybím masem nebudou úplně hotové.




Mezitím nastrouhejte sýr na hrubém struhadle. Použít můžete libovolný druh, jako je eidam, gouda nebo různé sýry s oky. Zvolte ten druh, který máte rádi. Strouhaným sýrem pak posypejte celý povrch obsahu pekáčku v troubě, vraťte ho do trouby a dopečte dalších 5 až 10 minut, dokud se sýr krásně nerozteče a nezezlátne na povrchu.

Nakonec vyjměte z trouby, rozdělte na talíře vždy porci brambor a porci ryby a ještě čerstvé podávejte posypané zelenými bylinkami.

Dobrou chuť.

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 1295 hlasů
Nahlásit chybu
137 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
rychlé pokrmy
Bramborové placky à la pizza se šunkou a mozzarellou
0 hlasů
15 minut
15 minut
Přílohy, pečivo
V hlavní roli chleba: Obložená topinka a jogurtový chlebíček
0 hlasů
minut
minut
rychlé pokrmy
2 luxusní recepty na zapečenou plněnou bagetu
0 hlasů
15 minut
15 minut
rychlé pokrmy
Zapečená bageta se sýrem, máslem, česnekem a petrželkou
0 hlasů
10 minut
20 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty