Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Korejský cuketový salát s paprikou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Korejský cuketový salát s paprikou - postup přípravy

Korejský cuketový salát je osvěžující a plný vitamínů. Obohaťte svůj jídelníček aromatickým pokrmem, vhodným ke svačině i k masu. Připravíte ho za pár minut.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cuketu a oloupanou mrkev nastrouhejte na tenké nudličky. Papriky zbavte semeníku a nakrájejte je na tenké proužky. 

2. KROK

Zeleninu vložte do větší mísy a smíchejte ji s prolisovaným česnekem, solí, cukrem, mletým koriandrem, mletou sladkou paprikou, pepřem, octem a olejem. 

3. KROK

Zeleninu důkladně promíchejte a nechte ji 2 hodiny odpočívat. Poté ji vložte do sterilizovaných sklenic, do kterých na závěr přilijte i šťávu, kterou zelenina pustila. 

Poznámka: Sterilizace sklenic a víček zmírní riziko znehodnocení pokrmu bakteriemi.

4. KROK

Naplněné sklenice vložte do hrnce se dnem vyloženým ručníkem, zalijte je až po víčko vodou a zavařujte je 20 minut. 

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit tři sklenice o objemu 500 ml. 

5. KROK

Korejský cuketový salát můžete servírovat samotný, ale také jako doplněk k hlavnímu jídlu. 

Poznámka: Aby salát vydržel co nejdříve, skladujte ho na tmavém a chladném místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte. Do té doby salát uchovávejte v lednici.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů