Korejský cuketový salát s paprikou - postup přípravy
Korejský cuketový salát je osvěžující a plný vitamínů. Obohaťte svůj jídelníček aromatickým pokrmem, vhodným ke svačině i k masu. Připravíte ho za pár minut.
Ingredience
Cuketu a oloupanou mrkev nastrouhejte na tenké nudličky. Papriky zbavte semeníku a nakrájejte je na tenké proužky.
Zeleninu vložte do větší mísy a smíchejte ji s prolisovaným česnekem, solí, cukrem, mletým koriandrem, mletou sladkou paprikou, pepřem, octem a olejem.
Zeleninu důkladně promíchejte a nechte ji 2 hodiny odpočívat. Poté ji vložte do sterilizovaných sklenic, do kterých na závěr přilijte i šťávu, kterou zelenina pustila.
Poznámka: Sterilizace sklenic a víček zmírní riziko znehodnocení pokrmu bakteriemi.
Naplněné sklenice vložte do hrnce se dnem vyloženým ručníkem, zalijte je až po víčko vodou a zavařujte je 20 minut.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit tři sklenice o objemu 500 ml.
Korejský cuketový salát můžete servírovat samotný, ale také jako doplněk k hlavnímu jídlu.
Poznámka: Aby salát vydržel co nejdříve, skladujte ho na tmavém a chladném místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte. Do té doby salát uchovávejte v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Камчатникова Татьяна