Korejský salát z červené řepy - postup přípravy
Hledáte-li zajímavou přílohu k masu nebo svému oblíbenému pečivu, inspirujte se Asií. Korejský salát je výbornou a osvěžující pochoutkou, kterou připravíte za pár minut, a navíc díky ní dodáte svému tělu spoustu živin.
Ingredience
Červenou řepu omyjte a oloupejte. Poté ji nastrouhejte na tenké nudličky, které zasypte solí. Řepu promíchejte a nechte ji odpočívat 30 minut.
Poznámka: Díky soli řepa zkřehne a bude jemnější.
Po této době z řepy vymačkejte přebytečnou šťávu a dejte ji do jiné mísy. K nastrouhané vymačkané řepě přisypte cukr, přilijte ocet a vše zamíchejte.
Oloupejte a nasekejte česnek nadrobno a osmažte ho společně s koriandrem v rozpáleném oleji. Poté směs přidejte do mísy s řepou a vše zamíchejte. Mísu zakryjte potravinovou fólií a nechte ji chladnout 3–4 hodiny.
Tip: Česnek nesmažte déle než jednu minutu, mohl by zhořknout.
Po této době řepu zasypte sezamovými semínky, vše zamíchejte a můžete podávat.
Tip: Korejský salát skvěle chutná s pečivem a bylinkami, jako je například kopr nebo petrželka. Můžete ho ale podávat také jako přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Лучшие Рецепты