Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí salát se zakysanou smetanou a bylinkami

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Kuřecí salát se zakysanou smetanou a bylinkami - postup přípravy

Kuřecí salát se zakysanou smetanou podle Youtube kanálu Vaření s Jančou je osvěžující a snadný na přípravu. Salát je vhodný jako lehký oběd nebo večeře.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Dresink

Příloha

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky, cibuli nakrájejte nadrobno a omytou pažitku nasekejte najemno. Maso ochuťte kořením Kuře pečené, pepřem, zalijte ho dvěma lžícemi oleje a nechte ho 30 minut marinovat.

2. KROK

Po této době rozpalte pánev s olejem a maso smažte ze všech stran 5–6 minut, dozlatova. Zatímco se maso smaží, připravte si dresink. V míse smíchejte majonézu se zakysanou smetanou, hořčicí, sójovou omáčkou a černým pepřem. 

Tip: Máte-li raději pikantnější saláty, přidejte do směsi více pepře.

3. KROK

Usmažené kuřecí maso přesypte do mísy, kde ho nechte 15 minut volně chladnout. Poté k němu přimíchejte cibuli s pažitkou a připravený dresink. Ingredience důkladně promíchejte a můžete ihned servírovat. 

4. KROK

Tip: Kuřecí salát se zakysanou smetanou podávejte společně s dýňovou bulkou nebo jiným oblíbeným pečivem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů