Kotlety marinované v perlivé vodě se salátem z červené řepy - postup přípravy
Pokud chcete mít krásně šťavnaté kotlety, je dobrým nápadem je namarinovat ve speciální marinádě z perlivé vody a pak je usmažit s cibulí. Skvělé jsou se salátem z červené řepy.
Na maso
Na salát
Kotletu nakrájejte na 6 plátků asi 1,5 centimetru silných a z obou stran je naklepejte. Dejte je do mísy a přilijte perlivou vodu. Přidejte sůl, provensálské bylinky, sladkou papriku, sušený česnek, pepř a mléko. Promíchejte, zakryjte a nechte maso hodinu marinovat.
Na salát si dejte dopředu vařit vejce na tvrdo, aby stihla vychladnout, a také si uvařte nebo upečte červenou řepu. Tu nastrouhejte na hrubém struhadle, dále nakrájejte kyselé okurky na hrubší kolečka, vařená vejce na kostičky a dejte vše do mísy. Můžete přidat i nasekaný kopr, pokud ho máte rádi.
Smíchejte bílý jogurt (případně majonézu), dijonskou hořčici, pepř a sůl a promíchejte. Směs dejte do mísy se salátem, přidejte prolisovaný česnek a promíchejte.
Osušte kotlety papírovými utěrkami a dejte je na pánev s trochou oleje smažit z každé strany na 3 minuty. Pokud se nevejdou, usmažte je na dvakrát.
Velkou cibuli nakrájejte na kolečka. Vraťte maso na pánev i s případnou šťávou, kterou pustilo, přidejte cibuli a na menším plameni pod poklicí smažte asi 15 minut. Pak maso obraťte a smažte dalších 10 minut. Podávejte s řepným salátem.