Kotlety po zahradnicku s mraženou zeleninou - postup přípravy
Tento recept si oblíbí všichni milovníci křehkého vepřového masa. Budete-li se řídit postupy podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, můžete se těšit na lahodný a výživný pokrm.
Ingredience
Vepřové maso nakrájejte na kotlety a každou z nich opepřete a osolte z obou stran. Cibuli oloupejte, nakrájejte na drobno a smažte ji přibližně 3 minuty na rozpáleném oleji v hrnci.
Následně na cibulku položte plátky masa, jeden kousek vedle druhého, a smažte je z obou stran přibližně 4 minuty na silném ohni tak, aby se maso zatáhlo.
Tip: Maso na jeho okrajích trochu nařízněte, aby se nekroutilo působením tepla.
Jakmile je maso osmažené, přidejte do hrnce bobkový list, nové koření, drcený kmín a papriku. Poté do hrnce vlijte přibližně litr horké vody, aby bylo maso téměř ponořené.
Poznámka: Množství vody, kterou do hrnce vlijete, je závislé na velikosti hrnce.
Maso promíchejte, aby se voda dostala všude, hrnec přikryjte pokličkou a pokrm duste 60 minut na mírném ohni. Jakmile je maso měkké, vyndejte ho z hrnce tekutinu sceďte, abyste z ní odstranili cibuli a koření, které už nebudete potřebovat.
Do tekutiny, kterou jste v hrnci znovu dali na oheň, vsypte mraženou zeleninu na přibližně 5 minut, aby změkla.
Poznámka: V tomto receptu byl použitý mražený hrášek s mrkví. Jakou zeleninu zvolíte však závisí čistě na vašich preferencích.
Do hrnce vlijte smetanu, vše přiveďte k varu a tekutinu zahustěte moukou rozmíchanou ve vodě dle vlastní chuti. Omáčku vařte pod pokličkou dalších 10 minut, aby se provařila mouka. Pokrm bude díky tomu lépe stravitelný. Poté v omáčce ohřejte maso a můžete servírovat.
Poznámka: Chcete-li, omáčku dochuťte solí, popřípadě pepřem, dle vlastní chuti. Pokrm servírujte s houskovým knedlíkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou