Vepřová krkovička na pivu

i Zdroj fotografie: Vladimíra Bosáková
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
60 minut
NÁROČNOST
Snadná

Vepřová krkovička na pivu - postup přípravy

Jemně pikantní chuť vepřového masa vařeného v pivě je příjemnou změnou v jídelníčku a nejen muži tuto dobrotu určitě ocení. Zkuste starý recept z roku 1947, o nějž se s námi podělila paní Vladimíra Bosáková.
1. KROK

Maso nakrájejte na plátky silné asi 1 cm. V hrnci rozehřejte kousek másla. Cibuli nakrájejte nahrubo a zpěňte ji v rozehřátém másle. Přidejte plátky masa a nechte je z obou stran zatáhnout. Podle chuti je osolte a opepřete, přidejte kmín a česnek utřený se solí.

2. KROK

Maso v hrnci přiklopte pokličkou a duste ho, dokud nepustí šťávu. Tu nechte odpařit a poté ho podlijte světlým pivem. Vraťte zpátky pokličku a duste maso doměkka.

3. KROK

Hotové maso vyndejte z hrnce, omáčku zahustěte strouhankou a nechte chvilku provařit. Podávejte spolu s bramborem či bramborovou kaší.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 209 hlasů
Nahlásit chybu
149 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt