Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová krkovička na pivu

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Vepřová krkovička na pivu - postup přípravy

Jemně pikantní chuť vepřového masa vařeného v pivě je příjemnou změnou v jídelníčku a nejen muži tuto dobrotu určitě ocení. Zkuste starý recept z roku 1947, o nějž se s námi podělila paní Vladimíra Bosáková.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Maso nakrájejte na plátky silné asi 1 cm. V hrnci rozehřejte kousek másla. Cibuli nakrájejte nahrubo a zpěňte ji v rozehřátém másle. Přidejte plátky masa a nechte je z obou stran zatáhnout. Podle chuti je osolte a opepřete, přidejte kmín a česnek utřený se solí.

2. KROK

Maso v hrnci přiklopte pokličkou a duste ho, dokud nepustí šťávu. Tu nechte odpařit a poté ho podlijte světlým pivem. Vraťte zpátky pokličku a duste maso doměkka.

3. KROK

Hotové maso vyndejte z hrnce, omáčku zahustěte strouhankou a nechte chvilku provařit. Podávejte spolu s bramborem či bramborovou kaší.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů