Králík na zelenině se smaženými bramborami - postup přípravy
Králík na zelenině je skvělou volbou, pokud hledáte recept na jednoduchý a rychlý oběd. Maso má díky použitým ingrediencím křupavou kůrku a brambory se zeleninou zajímavou chuť. Díky minimu použitého tuku je pokrm vhodný i pro ty, kteří chtějí zhubnout nějaké to kilo.
Maso
Příloha
Zeleninový základ
Králičí maso očistěte a naporcujte. Kousky králíka vložte do mísy a zalijte je vodou tak, aby byly zcela ponořené. Do vody nalijte balzamikový ocet, který s vodou a masem promíchejte a nechte marinovat 2–4 hodiny.
Tip: S porcováním králíka vám pomůže video na konci receptu.
Po této době maso vyndejte, osušte papírovou utěrkou a obalte ho v mouce. Následně rozehřejte pánev s olejem a maso na něm osmažte dozlatova – z každé strany to potrvá přibližně 2 minuty. Po usmažení maso z pánve vyndejte a odložte bokem.
Nyní oloupejte brambory a nakrájejte je na čtvrtky. Rozehřejte čistou pánev s olejem, vložte do ní brambory, ochuťte je solí, pepřem a červenou paprikou. Brambory smažte 5–7 minut. Hotové brambory vyndejte a nechte stranou.
Teď oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno, vložte ji do rozehřáté pánve s olejem a smažte přibližně 1 minutu. Zatímco se cibule smaží, oloupejte a na kolečka nakrájejte mrkev, kterou přidejte do pánve. Vše ochuťte mletým koriandrem a zamíchejte.
Na zeleninu v pánvi položte osmažené králičí maso a přidejte také brambory. Všechny ingredience ochuťte tymiánem, nadrobno nakrájeným česnekem a na závěr přidejte nakrájená rajčata. Vše posypte solí, přikryjte pánev pokličkou a duste 30 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé chutné