Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramboráčky se škvarky

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Bramboráčky se škvarky - postup přípravy

Pokud si myslíte, že bramboráky jsou příliš nudné a nic moc se s nimi nedá vymyslet, pak vás dnes přesvědčíme o opaku. Přinášíme vám recept na netradiční bramborové placky, které se vymykají zaběhlému průměru. Strouhané brambory jsou jenom jednou z vícero ochucujících složek, které se vzájemně spojují do velmi lahodného a neotřelého souzvuku chuti.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Brambory očistěte, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Vložte je do čisté bavlněné utěrky a vyždímejte z ní šťávu, co nejvíce zvládnete. Vymačkané brambory pak vložte do hluboké mísy a zalijte je trochou horkého mléka.




Celer oloupejte a rovněž na jemném struhadle nastrouhejte. Přidejte jej k vyždímaným bramborám namočeným do mléka. Vyklepněte k oběma druhům zeleniny vajíčko, přidejte asi čtyři lžíce hladké mouky, podle chuti dosolte a dokořeňte majoránkou, pepřem a drceným kmínem. Očistěte tři stroužky česneku a prolisujte je do směsi.

Nakonec pak přidejte jarní cibulku, kterou jste předtím umyli pod tekoucí vodou, osušili a nasekali nožem na jemné kroužky, a hlavně škvarky, rovněž nasekané na menší kousky podle vlastní chuti.

Všechny přísady dobře promíchejte. Připravte si pánev se silným dnem a rozehřejte na ní rostlinný olej nebo sádlo v poněkud silnější vrstvě. Naběračkou dávkujte malé bramboráčky a dejte na rozpálené pánvi je smažte z obou stran dozlatova na mírném ohni, aby se stačily dobře propéct skrz naskrz.

Po vyjmutí z pánve vyskládejte hotové bramboráčky na talíř vyložený papírovými utěrkami, abyste odsáli přebytečný tuk po smažení a ihned za čerstva podávejte s čerstvou nebo grilovanou zeleninou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů