Křehká citrónová kolečka s marmeládou a cukrovou polevou - postup přípravy
Pokud hledáte vánoční cukroví plné vůní a chutí tropických citrusů, vyzkoušejte recept podle YouTube kanálu Vaření s Jančou. Citrónová kolečka můžete naplnit rybízovou marmeládou a ozdobit cukrovou polevou.
Citrónová kolečka
Na polevu
Do větší mísy přidejte hladkou mouku, moučkový cukr, změklou Heru, citrónovou kůru, žloutky, vanilkový cukr a kypřicí prášek do pečiva.
Vše důkladně promíchejte a vypracujte hladké nelepivé těsto. Přikryjte ho utěrkou a vložte do lednice na 45 minut. Poté ho rozdělte na tři díly.
Jednotlivé díly těsta vyválejte na pomoučeném válu na šířku přibližně 3 mm. Poté z něj vykrajujte kolečka a přendejte je plech. Poté ho vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte je 15 minut.
Kolečka vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Poté je z jedné stany namažte rybízovou marmeládou a přiklopte je dalším kolečkem.
Vymačkejte šťávu z půlky citrónu a přidejte k ní moučkový cukr. Vše velmi důkladně promíchejte. Poté pomocí mašlovačky potřete kolečka připravenou polevou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou