Dušená křehká kuřecí játra se zakysanou smetanou - postup přípravy
Pokud hledáte rychlý recept na oběd nebo večeři, připravte si křehká kuřecí játra. Recept vám zabere pouhých 20 minut a zvládnou ho i začínající kuchaři.
Ingredience
Játra nakrájejte na malé kousky a vložte je do mísy. Zalijte je vařící vodou a nechte ponořené 4 minuty. Poté vodu slijte.
Poznámka: Díky tomu, že zalijete játra horkou vodou, budou mnohem křehčí.
Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm na měsíčky nakrájenou cibuli. Zatímco se cibule smaží, nakrájejte si česnek. Jakmile cibule zezlátne, česnek do pánve přidejte a minutu jej restujte.
Poznámka: Česnek nerestujte příliš dlouho a stále jej míchejte, aby nezhořkl.
Nyní přidejte do pánve játra se solí, pepřem a cukrem. Vše dobře promíchejte a na mírném ohni játra duste pod pokličkou 3 minuty.
Zatímco se játra dusí, v misce smíchejte hořčici se zakysanou smetanou, směs vlijte do pánve a zamíchejte. Duste dalších 10 minut.
Tip: Játra skvěle chutnají s bramborovou kaší.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусные советы