Křehké kakaové mušličky s kokosem - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na křehké kakaové mušličky, které se stanou chloubou vaší štědrovečerní tabule. Můžete je ozdobit čokoládou, strouhaným kokosem nebo mletými ořechy.
Ingredience
Ve velké míse vyšlehejte změklé máslo, moučkový cukr a vaječný žloutek do hladké pěny. Poté přidejte kakao a vše dobře promíchejte.
Do směsi přidejte prášek do pečiva a postupně přidávejte hladkou mouku. Míchejte, dokud se vytvoří hladké a nelepivé těsto.
Z těsta vytvarujte kuličky o velikosti 25 g. Poté je mezi dlaněmi lehce zmáčkněte a vytvořte tvar podobný mušličkám. Pomocí lžíce na nich vytvořte typické zářezy.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–17 minut. Poté je nechte zcela vychladnout. Užší okraj mušličky namočte do rozpuštěné čokolády a posypte je strouhaným kokosem nebo mletými ořechy.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Рецепты и Советы