Křehké listové taštičky se smetanovým krémem - postup přípravy
Pokud se blíží nečekaná návštěva a nemáte co servírovat ke kávě, nezoufejte. Z jednoho listového těsta a pár ingrediencí na krém snadno připravíte zákusek, který rozhodně bude stát za to.
Ingredience
Plát listového těsta rozkrájejte na čtverce o hraně asi 5 centimetrů. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 180°C na cca 15 až 20 minut. Poté je nechte vychladnout.
Dejte mléko do rendlíku a do něho velké kusy kůry z důkladně omytého citronu. Nestrouhejte je, budete je vyndávat. Žloutky s cukrem ušlehejte do pěny, přidejte škrob a promíchejte. Vyndejte z horkého mléka kůru, přilijte ušlehanou směs a za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne. Dejte ji do mísy, přikryjte její povrch potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
Slazenou smetanu ke šlehání vyšlehejte do šlehačky, pokud nemáte slazenou, přidejte moučkový cukr dle chuti. Pak do ní zašlehejte chladnou uvařenou směs. Krém naplňte do cukrářského sáčku. Vychladlé taštičky rozkrojte napůl nožem, naneste na jednu polovinu bohatou vrstvu krému a přiklopte druhou půlkou. Před podáváním je posypejte moučkovým cukrem.