Křehké nejchutnější a nejjednodušší sušenky - postup přípravy
Křehké pečivo má několik výhod a jednu významnou nevýhodu. Připravuje se velmi snadno a rychle a je také neuvěřitelně chutné a obvykle zmizí dřív, než stihne vychladnout. Jenže nevýhodou je, že je až extrémně návykové. Pokud se tedy snažíte zhubnout a nechcete být v pokušení, raději tenhle recept ani nezkoušejte. Je tak hříšně dobrý, že se mu nedá odolat. Recept na tuhle pochoutku je směšně jednoduchý. Nejprve připravíte mokré a suché přísady. Pak je jen promícháte a vytvoříte měkké těsto. Za půl hodiny bude váš stůl ozdoben roztomilými a chutnými sušenkami.
Ingredience
Rozpusťte máslo a ochlaďte ho na pokojovou teplotu. Poté rozmíchejte žloutek s cukrem a máslem. Vše důkladně rozšlehejte metličkou, aby nevznikly žádné hrudky.
Smíchejte mouku s práškem do pečiva. Prosejte vše přes síto a do mokrých přísad přidejte suché přísady. Pomocí vařečky nebo rukou vypracujte měkké těsto. Těsto by se nemělo lepit na ruce, ani na pracovní plochu. Přikryjte misku s těstem potravinářskou fólií a nechte jej 10 minut odpočívat. Poté smíchejte kakao a práškový cukr.
Rozdělte těsto na stejné kousky. Z kousků těsta vytvarujte kuličky a položte je na plech pokrytý pečicím papírem. Mezi jednotlivými kuličkami nechte dostatek volného prostoru, protože sušenky se roztečou a zvětší se. Sušenky pečte po dobu 15-20 minut při 180 stupních. Hotová bochánky nechte mírně vychladnout. Poté svrchu ještě teplé sušenky vyválejte ve směsi kakaa a práškového cukru. Obojí se na ně krásně nalepí a přidá sušenkám další chuť, ale také zajímavý vzhled.
Křehké sušenky s kakaem máte takto rychle připraveny. Křehké pečivo lze snadno vyrobit před příjezdem hostů a uvidíte, jak budou nadšeni.