Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké pudinkáče s čerstvým ovocem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Křehké pudinkáče s čerstvým ovocem - postup přípravy

Připravte své rodině jedinečný dezert, který nejen skvěle chutná, ale vypadá jako dílo profesionální cukrářky. Křehké pudinkáče s čerstvým ovocem podle receptu paní Kejíkové navíc nejsou vůbec složité a jejich chuť si okamžitě zamilujete.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Těsto na pudinkáče

Pudinkový krém

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V míse smíchejte 4 lžičky cukru, vlažné mléko a droždí. Směs promíchejte, nádobu přikryjte utěrkou a na teplém místě nechte kvásek vzejít.

2. KROK

Do velké mísy nasypte hladkou mouku, zbytek cukru a špetku soli. Do směsi přidejte žloutky, olej a vzešlý kvásek. Poté vypracujte hladké a nelepivé těsto.

3. KROK

Těsto přikryjte utěrkou a přendejte ho na teplé místo. Poté ho nechte kynout přibližně 1 hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

4. KROK

Do hrnce nalijte 400 ml mléka a nechte ho zahřát. Ve zbytku mléka rozmíchejte vanilkový punkový prášek a směs nalijte do horkého mléka. Poté ho vařte do zhoustnutí.

5. KROK

Vanilkový pudink nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté do něj postupně zašlehejte změklé máslo, moučkový cukr a rum dle chuti.

6. KROK

Vykynuté těsto rozdělte na 8 kousků a z každého vytvořte váleček o průměru 1 cm a délce 20 cm. Váleček přehněte na půl a oba konce zamotejte. Konec pletence lehce zmáčkněte prsty a zahněte ho dospodu.

7. KROK

Pletence přendejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je rozšlehaným vejcem a nechte je ještě chvíli kynout. Poté je vložte do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte je přibližně 15 minut.

8. KROK

Pletence vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout.  Mezitím si vanilkový krém přendejte do cukrářského pytlíku.

9. KROK

Pletence rozřízněte a naplňte je vanilkovým krémem. Poté je ozdobte libovolným čerstvým ovocem, mátou či meduňkou. Nakonec je posypte moučkovým cukrem.

10. KROK

Tip: Pokud se nebojíte exotických chutí, vyzkoušejte rozvar z manga a mučenky. Polovinu manga rozmixujte a zbytek nakrájejte na malé kostičky. Vše vložte do hrnce, přidejte mučenku, lžičku škrobu rozmíchaného ve vodě a cukr dle chuti. Směs vařte do zhoustnutí. Poté jí nechte vychladnout.

11. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů