Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněná kuřecí rolka s koprem a česnekem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Plněná kuřecí rolka s koprem a česnekem - postup přípravy

Pokud znáte recept na kyjevský řízek, který se vám zdá poněkud složitý, určitě vás překvapí tato jednodušší varianta. Díky tomuto receptu připravíte šťavnatou kuřecí rolku s náplní plnou zajímavých chutí za pár minut.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Náplň

Maso

Na obalování

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte náplň. Změklé máslo vložte do mísy a přisypte k němu nadrobno nakrájený kopr, citronovou kůru, přidejte pár kapek citronové šťávy, pepř, sůl, prolisovaný česnek a vše důkladně smíchejte.

2. KROK

Náplň zabalte do potravinové fólie ve tvaru válečku a nechte ji v mrazáku odpočívat 10–15 minut. 

Poznámka: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.

3. KROK

Zatímco se náplň chladí, zpracujte maso. Kuřecí maso rozřízněte horizontálně na polovinu a všechny části masa naklepejte na tenké plátky o výšce přibližně 0,5 cm. Maso osolte a opepřete ze všech stran.

4. KROK

Tip: Před naklepáváním maso přikryjte sáčkem, který zmírní možnost poškození masa a zabrání případnému vystřikování šťávy z masa do okolí.

5. KROK

Nyní vyndejte náplň z mrazáku a rozdělte ji na tolik částí, kolik máte vyklepaných plátů masa. Do každého plátu kousek náplně zabalte a plněné kuřecí rolky následně obalte potravinovou fólií. 

6. KROK

Poznámka: Do fólie je maso nutné zabalit proto, aby náplň nevytekla ven, než budete s masem dále pracovat.

7. KROK

Připravte si mísy na obalování. V jedné míse vyšlehejte vejce se smetanou, do druhé nasypte mouku a do třetí mísy strouhanku. Následně postupujte, jako při klasickém obalování masa do trojobalu. 

8. KROK

Zatímco se rolky smaží, dejte vařit brambory. Oloupejte je a vařte je v osolené vodě do změknutí, přibližně 20–25 minut. 

9. KROK

Obalené rolky osmažte ze všech stran na rozpálené pánvi s rozpuštěným máslem. Jakmile získají rolky zlatavou barvu – potrvá to asi 4 minuty – položte je na pekáč vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.

10. KROK

Jakmile jsou brambory uvařené, šťouchadlem je rozdrťte na menší kousky a přilijte do nich smetanu. Vše zamíchejte, brambory dle chuti dosolte a podávejte je společně s upečenými rolkami. 

11. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

12. KROK

Videopostup krok za krokem

13. KROK

Zdroj receptu: Грильков

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů