Křehké slané koláče se zeleninou a kuřecími prsy - postup přípravy
Ať už chcete potěšit svou rodinu chutnou večeří, nebo své přátele překvapit dokonalou chuťovkou, vždy oceníte recept na křehké slané koláče plněné zeleninou a kuřecími prsy. Takovou dobrotu jste ještě nejedli!
Těsto
Náplň
Začněte zhotovením těsta. V míse si smíchejte teplou vodu spolu s teplým mlékem. Poté do tekutiny vsypte sušené droždí, krystalový cukr, sůl, prosátou hladkou mouku, také vlijte olivový olej a vypracujte hladké nelepivé těsto vláčné konzistence.
To přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi hodinu.
Příprava náplně, kompletace slaných koláčů a jejich pečení
Až těsto vykyne, vyjměte jej z mísy na pomoučený vál a ještě trochu propracujte. Následně ho rozdělte na několik stejně velkých kousků, z kterých vytvarujte placky. Ty vyskládejte na plech s pečícím papírem a pokračujte v přípravě náplně.
Kuřecí prsa nakrájejte na menší kostičky a ve velké míse promíchejte s jemně nasekanou petrželkou, s jarní cibulkou, s kousky sladkých paprik, s rajčaty a s šalotkou. Nakonec vše okořeňte solí, pepřem, sladkou mletou paprikou, kmínem, tymiánem a důkladně promíchejte i s olivovým olejem. Směs navrstvěte na placky z těsta a dejte péct do trouby na cca 20 až 30 minut při teplotě 180 °C.
Dokončování slaných koláčů a jejich konzumace
Po uplynutí doby pečení ještě koláče posypte strouhaným sýrem a dopékejte cca 5 minut. Poté pokrm podávejte po mírném zchladnutí třeba s kvalitním suchým vínem či s pivem. Přejeme vám dobrou chuť.