Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí stehna s cuketou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Kuřecí stehna s cuketou - postup přípravy

Když je zapotřebí rychle nakrmit rodinu a není čas na nějaké to kulinářské fantazírování, vezme ráda každá žena za vděk jednoduchým a rychlým receptem, na který není třeba příliš mnoho surovin a který bude nádavkem ještě navíc lahodný, voňavý a dokonce zdravý. Tak právě takový recept jsme si pro vás dnes přichystali. Jedná se o kuřecí stehna s cuketou, které se restují na pánvi a za půl hodiny jsou připravené k podávání. Kromě toho cuketu můžete doplnit i o další druhy zeleniny, jako je například dýně nebo lilek a vždycky dosáhnete chutného výsledku.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:



Kuřecí stehna důkladně umyjte, případně je zbavte zbytků peří a osušte je papírovými utěrkami. Maso osolte a opepřete ze všech stran podle chuti a koření do něj rukama důkladně vmasírujte. Na kamnech si rozpalte pánev s trochou oleje, pak zmírněte oheň a dejte stehna smažit na rozpáleném oleji dozlatova ze všech stran. Prozatím stačí, když získáte křupavou kůrčičku, skrz naskrz se maso dodělá později.




Cukety opláchněte, osušte a nakrájejte na drobné kostičky. Dejte je lehce orestovat na stejné pánvi, na které jste před chvilkou smažili kuřecí stehna. Když jsou lehce opečené, z pánve je přesuňte do samostatné misky.

Teď oloupejte cibuli a nakrájejte ji ostrým nožem najemno. Vhoďte ji opět na stejnou pánev, kde jste smažili kuře a cuketu a osmahněte ji dozlatova se špetkou cukru. Když cibulka chytne zlatavý nádech, přidejte k ní trochu soli a bílého pepře a zalijte ji zakysanou smetanou.

Promíchejte, zakryjte pokličkou a pár minut cibuli ve smetaně duste. Pak k ní vraťte zpátky do pánve osmahlou cuketu, opět promíchejte a ochutnejte, zda je vše dostatečně osoleno a opepřeno. Pokud je vše v pořádku, přidejte do omáčky také kuřecí stehna. Opět přiklopte pokličkou, oheň stáhněte na minimum a duste, dokud kuře není hotové.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů