Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémové řezy „Den a noc“ s broskvemi

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Krémové řezy „Den a noc“ s broskvemi - postup přípravy

V lahodných krémových řezech se dokonale snoubí chuť kakaového piškotu, nadýchaného smetanového krému a broskví zalitých želatinou. Skvěle poslouží jako sladká tečka po obědě, dezert pro návštěvy i jako zákusek na rodinnou oslavu.

Ingredience pro:
1 porce

Na piškot

Na krém

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte sníh, ke kterému pomalu přišlehejte cukr. Pak do sněhu postupně zašlehejte žloutky. Do mísy poté prosejte mouku, kakao a prášek do pečiva a vše vmíchejte opatrně do těsta, tak aby zůstalo nadýchané. Těsto nalijte do formy o rozměrech 24×24 centimetrů vyložené pečicím papírem. Vložte ji do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte korpus 25 minut.

2. KROK

Dejte želatinu do misky, přilijte k ní horkou vodu a zamíchejte. Nalijte do mísy smetanu ke šlehání, přidejte moučkový cukr a vyšlehejte pevnou šlehačku. Do té pak zašlehejte smetanový sýr, například Philadelphia. Pak rozpusťte bílou čokoládu třeba ve vodní lázni, nechte ji zchladnout a zašlehejte ji do krému. Nakonec postupně zašlehejte zchladlou želatinu.

3. KROK

Formu na pečení, ve které jste původně pekli korpus, vyložte potravinářskou fólií tak, aby dostatečně přečnívala. Vraťte do ní vychladlý korpus a naneste na něj krém. Navrch dejte měsíčky kompotovaných broskví. Ve vroucí vodě rozpusťte broskvovou želatinu a nalijte ji na vrch dezertu. Dejte dezert na několik hodin ztuhnout do lednice, nakrájejte ho na porce a podávejte.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů