Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kávový piškot se šlehačkou a oříšky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Kávový piškot se šlehačkou a oříšky - postup přípravy

Chystá se k vám vzácná návštěva? Pak ji pohostěte dokonalým zákuskem v podobě kávového piškotu se šlehačkou a oříšky. Všichni se budou oblizovat až za ušima! Jedním si můžete být tedy jistí, tento lahodný dezert nezbyde na další den!

Ingredience pro:
8 porcí

Těsto

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si v bílém jogurtu rozpustíte kávu. Následně si v míse vyšlehejte vejce s krupicovým cukrem do pěny a přidejte i rostlinný olej, kávovou směs, mléko, kypřící prášek do pečiva a polohrubou mouku.




Vypracujte hladké a polotekuté těsto, které vlijte nakonec do koláčové formy vymazané máslem a vysypané moukou. Piškot pečte asi 25 minut při teplotě 180 °C.

Příprava smetanové náplně a dokončování kávového piškotu

Nyní si k ruce vezměte řádně vychlazenou smetanu a vyšlehejte ji do tuhého sněhu pomocí ručního mixéru spolu s moučkovým cukrem. Krém pak naneste na zchladlý kávový piškot a zasypejte drcenými vlašskými oříšky. Dezert před podáváním nechte několik hodin tuhnout v lednici.

Servírování kávového piškotu se šlehačkou a oříšky

Vychlazený kávový piškot se šlehačkou a vlašskými oříšky vyjměte z lednice, pokrájejte na menší porce a podávejte třeba s kvalitní kávou (espresso, latté, cappuccino) anebo s šálkem ovocného čaje.

Hodit se bude k tomuto lahodnému dezertu ovšem i horká čokoláda, mléčný koktejl a teplé kakao. Přejeme vám dobrou chuť!

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů