Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémový zákusek plný smetany a čokolády

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Krémový zákusek plný smetany a čokolády - postup přípravy

Milujete krémové zákusky, které se rozplývají na jazyku? To nejste určitě sami. I my takové dezerty milujeme. Dnes vám představíme jednoduchý recept na krémový moučník, který ocení nejen vaše rodina, ale i každá návštěva, která vám zazvoní u dveří. Zvládnete jej připravit, i když nejste žádný odborník na pečení.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Rozšlehejte vejce a cukr, přidejte smetanu, mouku, prášek do pečiva a mléko. Znovu vše řádně prošlehejte, dokud vám nevznikne husté těsto. Nalijte jej do pekáče 23 × 23 cm vyloženého papírem na pečení a pečte asi 25 minut při 180 ° C. Po upečení potřete trochou mléka.




Pokračovat budeme s přípravou krému. Rozšlehejte vaječný žloutek, cukr, vanilkovou esenci a mléko. Poté pomalu přisypejte mouku a pokračujte v míchání. Krém dejte do hrnce a ten postavte na sporák. Za stálého míchání jej na mírném plameni vařte, dokud nezhoustne. Do horké náplně vmíchejte čokoládu a míchejte, dokud se zcela nerozpustí a nespojí s krémem. Na závěr přidejte máslo a prošlehejte do hladka.

Jakmile máte upečený korpus, nechte jej při pokojové teplotě vychladnout. To samé udělejte i s krémem. Jakmile mají oba pokojovou teplotu, natřete krém na korpus a dejte dezert odležet do lednice. Připravte si polevu ze smetany a čokolády a na závěr celý dezert přelijte. Opět jej nechte ztuhnout a můžete krájet. Dezert je slavnostnější než běžný moučník, který si připravujete ke kávě. Hodí se zejména na rodinné oslavy nebo pro návštěvy.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů