Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kroupová polévka z uzených žeber

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Kroupová polévka z uzených žeber - postup přípravy

Kroupová polévka je sytá, chuťově výrazná a výživná. Dopřejte si výtečný pokrm podle jednoduchého a rychlého receptu paní Hany Petrášové, který zvládnou i začátečníci.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Uzená žebra vložte do hrnce, zalijte je studenou vodou a přiveďte k varu – potrvá to 7–10 minut. Jakmile se začne polévka vařit, přidejte do hrnce oloupanou mrkev, petržel, celer a celou cibuli. 

2. KROK

Do polévky přidejte také česnek, nové koření a pepř. Polévku vařte 1,5 hodiny. Poté ji sceďte a vmíchejte do ní uvařené kroupy. Ty vařte ve vedlejším hrnci, v osolené 20–30 minut.

Poznámka: Polévku nemusíte solit, protože je díky masu dost slaná.

3. KROK

Zeleninu s masem nakrájejte na menší kousky, které vložte zpět do polévky. Tu ochuťte majoránkou, případně pepřem a utřeným stroužkem česneku. 

Tip: Chcete-li, aby byla polévka výraznější a pikantnější, můžete ji dosolit a přidat do ní trochu chilli.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů