Kroupová polévka z uzených žeber - postup přípravy
Kroupová polévka je sytá, chuťově výrazná a výživná. Dopřejte si výtečný pokrm podle jednoduchého a rychlého receptu paní Hany Petrášové, který zvládnou i začátečníci.
Ingredience
Uzená žebra vložte do hrnce, zalijte je studenou vodou a přiveďte k varu – potrvá to 7–10 minut. Jakmile se začne polévka vařit, přidejte do hrnce oloupanou mrkev, petržel, celer a celou cibuli.
Do polévky přidejte také česnek, nové koření a pepř. Polévku vařte 1,5 hodiny. Poté ji sceďte a vmíchejte do ní uvařené kroupy. Ty vařte ve vedlejším hrnci, v osolené 20–30 minut.
Poznámka: Polévku nemusíte solit, protože je díky masu dost slaná.
Zeleninu s masem nakrájejte na menší kousky, které vložte zpět do polévky. Tu ochuťte majoránkou, případně pepřem a utřeným stroužkem česneku.
Tip: Chcete-li, aby byla polévka výraznější a pikantnější, můžete ji dosolit a přidat do ní trochu chilli.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.