Křupavé citronovo-kokosové crinkels - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na populární vánoční cukroví plné citrusové svěžesti a exotické chuti kokosu. Crinkels se obalují v moučkovém cukru, což dodává těmto malým koláčkům jejich charakteristický popraskaný vzhled a křupavost.
Ingredience
V míse smíchejte krystalový cukr a změklé máslo. Přidejte dvě vejce a kůru z citrónu. Vše důkladně vyšlehejte dohladka.
Postupně přimíchejte hladkou mouku, kokos a kypřicí prášek do pečiva. Těsto by mělo být hladké a dobře propojené.
Těsto zabalte do potravinové fólie a vložte ho do lednice na 30 minut. Poté z něj vytvořte kuličky, které nakonec obalte v moučkovém cukru.
Předehřejte troubu na 160 °C a pečte crinkels asi 15 minut, nebo dokud nejsou lehce zlatavé. Po upečení nechte koláčky zcela vychladnout.
Poznámka: Čím déle před Vánoci budou crinkels upečené, tím více budou tvrdé.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.