Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčná bábovka s vaječným likérem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Vláčná bábovka s vaječným likérem - postup přípravy

Bábovka s vaječným likérem, podle paní Katky Sojkové, provoní váš domov a vytvoří útulnou atmosféru. Dezert má křupavou kůrku a vláčný střed. Skvěle chutná s kávou.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vešlehejte k nim olej a vaječný likér. 

2. KROK

Nakonec do směsi vešlehejte mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a vzniklým těstem naplňte formu na bábovku, kterou jste vymazali máslem a vysypali moukou. 

Tip: Před použitím mouku prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.

3. KROK

Bábovku s vaječným likérem pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 50 minut. Po upečení ji nechte vychladnout a podávejte ji posypanou cukrem a nakrájenou na kousky.

4. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je bábovka upečená, poznáte, když do ní píchnete špejli. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů