Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké karamelové vlašské ořechy

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 35 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Křehké karamelové vlašské ořechy - postup přípravy

Vyzkoušejte recept na vánoční cukroví, která vypadá jako pravé vlašské ořechy. Skořápka ořechů v sobě navíc ukrývá sladké překvapení v podobě tekutého karamelu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ořechové skořápky

Karamelová náplň

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V misce vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem, dokud nevznikne hladký krém. Poté přidejte 2 vejce, vanilkový cukr a opět ho prošlehejte.

2. KROK

Přidejte hladkou mouku, škrob a prášek do pečiva. Promíchejte, dokud se všechny suroviny nespojí a těsto se nebude lepit na ruce. Poté ho dejte na 30 minut do lednice.

3. KROK

Alobalem obalte skořápky ořechů včetně středů a z těsta vytvarujte malou placku. Tu položte na obalenou skořápku a případně seřízněte přebytečné těsto. Nožem poté vytvarujte vrásky ořechů.

4. KROK

Připravené skořápky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je 15 minut v předehřáté troubě při teplotě 190 °C.

5. KROK

Poté je vyjměte z trouby a nechte je vychladnout. Z upečených skořápek opatrně vyndejte alobal a hrany jemně obruste na jemném struhadle.

6. KROK

V hrnci rozpusťte cukr a nechte ho rozpustit. Přilijte horkou smetanu a směs  stále míchejte. Poté přidejte máslo. Důkladně míchejte, dokud nevznikne hladký karamel.

7. KROK

Náplň nechte zcela vychladnout. Každou skořápku naplňte karamelem a do jedné vložte celý vlašský ořech. Nakonec obě skořápky spojte.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů