Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sladký METRO dezert bez másla a pečení

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Sladký METRO dezert bez másla a pečení - postup přípravy

Nádherné, aromatické a úžasně lahodné. Přesně takové jsou sušenky podle dnešního receptu, kterými potěšíte rodinu i očekávané hosty. Stejně tak se hodí i ke slavnostním pokrmům, ke kávě nebo během dovolené.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Sezamová semínka nasypte do pánve a na středním ohni je opražte do zlatova. Za stálého míchání stejným způsobem lehce opečte kokos. Dávejte ale pozor, aby se nepřichytily k pánvi, protože k tomu mají tendenci. Musí ovšem změnit barvu předtím, než je z plotny sundáte. Až budete mít tyto dvě ingredience připravené, dejte si po ruce velkou, hlubokou mísu.

2. KROK

Asi jednu třetinu smažených sezamových semínek a opražených kokosových vloček vložte do nádoby mixéru a obě suroviny společně rozdrťte. Výslednou hmotu přendejte do hluboké mísy, kterou jste si připravili. Sušenky nalámejte na kousky, přidejte do nádoby mixéru a umelte. Přidejte do zbytku ingrediencí a promíchejte. Začněte přidávat kondenzované mléko a promíchejte stěrkou. Poté si nasaďte rukavice a promíchejte těsto ručně.

3. KROK

Z těsta vyválejte malé, rovnoměrné válečky. Vyskládejte je v řadách na plech.

4. KROK

Nyní si připravte polevu. Bílou čokoládu nalámejte na kousky a za stálého míchání ji rozpusťte v hluboké misce ve vodní lázni. Míchejte, dokud se veškerá čokoláda zcela nerozpustí. Každý váleček vložte celý do misky s polevou. Dobře je namočte a rozložte na plech vyložený pečicím papírem.

5. KROK

Nechte je 10 minut stát, aby vychladli. Poté nožem odstraňte přebytečnou čokoládu. Konce znovu namočte v polevě a poté v opraženém kokosu a pražených sezamových semínkách. Vraťte je zpět na plech. Zbývající polevu použijte na ozdobení sušenek tenkými čarami. Nechte 5 minut chladnout. Poté máte hotovo a můžete je podávat svým hostům a rodině. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů