Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavé kuřecí nugety v kořeněném těstíčku

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Křupavé kuřecí nugety v kořeněném těstíčku - postup přípravy

Pikantní kuřecí nugetky jsou skvělé jako pohoštění na party nebo při menší domácí oslavě. Chutnat vám ale budou i jako zobání k televizi, případně svačinka na cesty. Malé kousky kuřecího masa obalené v kořeněném těstíčku si zachovávají svou šťavnatost a přitom jsou křupavé na povrchu. Je to dokonalá kombinace chutí, vůní i zrakových vjemů. Přípravu bez obtíží zvládnou i naprostí začátečníci, stačí jen smíchat suroviny a osmažit na pánvi.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Očištěná kuřecí prsíčka nakrájejte na menší kostky.

2. KROK

Do misky vyklepněte čtyři vajíčka, přidejte k nim hořčici, tři lžíce olivového oleje a po jedné lžičce oregana, kari koření či samotné kurkumy, mletého černého pepře a sušeného česneku. Dosolte jednou a půl lžičky soli a podle chuti přidejte práškové či vločkové chilli. Přísady důkladně prošlehejte do homogenní konzistence.

3. KROK

K vaječné směsi přidejte prášek do pečiva a hladkou mouku. My jsme použili pšeničnou a kukuřičnou mouku v poměru 1:1. Můžete ale použít i pouze pšeničnou, anebo se nebojte experimentovat s různými jinými druhy mouky. Vyšlehejte hmotu s moukou dohladka, naložte do ní maso, zakryjte ji potravinářskou fólií a vložte na 1 hodinu (nebo i déle) do lednice marinovat.

4. KROK

Na sporáku rozehřejte velkou pánev s trochou rostlinného oleje. Lžící odebírejte po jedné kostce masa a vkládejte jej do horkého oleje. Kuřecí nugetky smažte po obou stranách na středním žáru dozlatova, což by mělo trvat okolo 4 minut z každé strany.

5. KROK

Osmažené nugetky nechte okapat od přebytečného oleje na talíři vyloženém několika vrstvami papírových utěrek a podávejte se svou oblíbenou studenou omáčkou. Báječně chutná třeba domácí barbecue omáčka nebo dip ze zakysané smetany a česneku.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů