Křupavé kuřecí nugety v kořeněném těstíčku - postup přípravy
Pikantní kuřecí nugetky jsou skvělé jako pohoštění na party nebo při menší domácí oslavě. Chutnat vám ale budou i jako zobání k televizi, případně svačinka na cesty. Malé kousky kuřecího masa obalené v kořeněném těstíčku si zachovávají svou šťavnatost a přitom jsou křupavé na povrchu. Je to dokonalá kombinace chutí, vůní i zrakových vjemů. Přípravu bez obtíží zvládnou i naprostí začátečníci, stačí jen smíchat suroviny a osmažit na pánvi.
Ingredience
Do misky vyklepněte čtyři vajíčka, přidejte k nim hořčici, tři lžíce olivového oleje a po jedné lžičce oregana, kari koření či samotné kurkumy, mletého černého pepře a sušeného česneku. Dosolte jednou a půl lžičky soli a podle chuti přidejte práškové či vločkové chilli. Přísady důkladně prošlehejte do homogenní konzistence.
K vaječné směsi přidejte prášek do pečiva a hladkou mouku. My jsme použili pšeničnou a kukuřičnou mouku v poměru 1:1. Můžete ale použít i pouze pšeničnou, anebo se nebojte experimentovat s různými jinými druhy mouky. Vyšlehejte hmotu s moukou dohladka, naložte do ní maso, zakryjte ji potravinářskou fólií a vložte na 1 hodinu (nebo i déle) do lednice marinovat.
Na sporáku rozehřejte velkou pánev s trochou rostlinného oleje. Lžící odebírejte po jedné kostce masa a vkládejte jej do horkého oleje. Kuřecí nugetky smažte po obou stranách na středním žáru dozlatova, což by mělo trvat okolo 4 minut z každé strany.