Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Princezniny kobližky s jemným cukrářským krémem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Princezniny kobližky s jemným cukrářským krémem - postup přípravy

Pro milovníky krémových zákusků jsou princezniny "kobližky" představující jednodušší variantu větrníků velmi příjemnou alternativou, která je zaručeně potěší. Vyzkoušejte tento výborný dezert, kterým uctíte každou návštěvu a ozdobí také lecjakou oslavu. Určitě si je zamilujete.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do hrnce nalijte 600 ml mléka a přiveďte k varu. V misce rozšlehejte žloutky s cukrem, přidejte mouku (škrob) a zbytek mléka. Dobře promíchejte. Jakmile mléko v hrnci vaří, přidejte připravenou směs, důkladně rozmíchejte a nechte ještě několik minut vařit na středním ohni. Vařte, dokud není krém zcela hladký. Poté jej přelijte do misky a nechte vychladit v lednici.




Připravte si těsto na kobližky – v hrnci smíchejte vodu s olejem a cukrem a přiveďte k varu. Jakmile se směs vaří, přidejte mouku a důkladně promíchejte. Vypněte sporák, ještě jednou promíchejte a poté nechte vychladnout. Při chladnutí čas od času promíchejte, aby se směs neusazovala na dně hrnce. Nechte ji vychladnout asi 10 minut, poté po jednom zašlehávejte vejce.

Rozehřejte troubu na 200 °C. Připravte si plech s pečicím papírem, těsto postupně vytlačujte na plech, upravte lžící a pečte po dobu 25 minut nebo dokud nejsou upečené. Po vychladnutí upečené koblížky překrájejte na polovinu. Poté vyšlehejte šlehačku.

Vyjměte krém z lednice a polovinu šlehačky do něj zamíchejte a přidejte máslo a vanilku. Vše ještě jednou důkladně prošlehejte. Naplňte spodní díl koblihy krémem a následně vrstvou šlehačky. Poté ji přiklopte horním dílem koblihy. Nakonec posypte koblihy moučkovým cukrem.

Přestože jsou krém i šlehačka poměrně tuhé, je lepší krémové koblihy uchovávat v chladu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů