Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dort s ricottou a pomerančem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 2 minuty

Nepečený dort s ricottou a pomerančem - postup přípravy

Pokud nepatříte k milovníkům pečení, ale rádi si pochutnáte na něčem sladkém, určitě ochutnejte tento dort s ricottou, který je výživný díky pomerančové šťávě a lahodný díky sýrovému krému.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sušenky v míse rozdrťte tyčovým mixérem na jemný prášek a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Vzniklou směsí naplňte dortový ráfek a lžící ji zarovnejte do hladka.

2. KROK

V misce smíchejte želatinu s vodou a nechte ji nabobtnat. Mezitím vyšlehejte v jiné míse šlehačku a poté do ní vešlehejte moučkový cukr. Následně k ní vmíchejte ricottu a vanilkové aroma. 

Tip: Místo ricotty můžete použít tvaroh.

3. KROK

Do vzniklého krému vešlehejte želatinu, kterou jste rozpustili zahřátím a směs naneste do dortového ráfku se sušenkovým základem, kde ji zarovnejte. Dezert s ricottou dejte chladit do lednice na 40 minut. 

4. KROK

Mezi tím si připravte polevu tak, že smícháte želatinu s 30 ml pomerančové šťávy a necháte ji nabobtnat. Následně želatinu rozpusťte, smíchejte ji se zbytkem šťávy a tekutinou polijte povrch vychlazeného dortu. 

5. KROK

Dezert vložte znovu do lednice na 40 minut, aby mohl ztuhnout, poté z něj sejměte dortový ráfek a podávejte jej nakrájený na trojúhelníky. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Nejlepší jídlo zde

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů