Křupavé vanilkové tyčinky s čokoládou - postup přípravy
Pokud si chcete pochutnat na netradičním vánočním cukroví, ale nechcete pečením strávit mnoho času, vyzkoušejte recept na vanilkové tyčinky s nízkým obsahem lepku. Ozdobit je můžete rozpuštěnou čokoládou, strouhaným kokosem nebo nasekanými ořechy.
Ingredience
Do mísy vložte vejce, cukr, rostlinný olej, sůl a vanilkový extrakt. Směs důkladně míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Směs lehce promíchejte a přidejte čokoládovou posypku. Poté vše důkladně promíchejte a vypracujte hladké nelepivé těsto. Rozdělte ho na 8 stejných dílů.
Z každého dílu vyválejte válec, který rozdělte na 6 tyčinek. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte je do předehřáté trouby na teplotu 160– 170 °C a pečte je přibližně 25– 35 minut.
Hotové tyčinky vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Rozpusťte čokoládu a oba konce tyčinek do ní namočte. Poté je přendejte na mřížku a nechte čokoládu ztuhnout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vinastar Channel