Křupavý americký bílý chléb - postup přípravy
Upéci chléb je jednoduché, existují však triky a způsoby, jak ho udělat opravdu nadýchaný a křupavý – třeba správným přeložením těsta.
Ingredience
Do mísy prosejte hladkou mouku. Přidejte droždí, sůl a vše promíchejte. Poté přilijte teplou vodu, promíchejte a vypracujte hladké nelepivé těsto. To pomažte ze všech stran olivovým olejem. Mísu přiklopte a nechte těsto 60 minut kynout.
Poté těsto několikrát protáhněte (viz video) a nechte kynout 20 minut. Poté ho opět protáhněte a nechte 15 minut kynout. Pak ho vyklopte na pomoučněný vál. Rozdělte ho na dvě části a každou poskládejte – protáhněte dvě strany naproti a přeložte ke středu. Totéž proveďte se zbylými protějšími stranami a vytvarujte bochánek. Stejným způsobem zpracujte druhou polovinu těsta. Oba bochánky dejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte a nechte 30 minut kynout.
Rozehřejte troubu na 240 °C a dolů dejte kastrůlek s vodou. Vykynuté bochníky mírně poprašte moukou a dejte péct na 30 až 35 minut.