Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pirožky plněné zelím

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Pirožky plněné zelím - postup přípravy

Jednoduché pirožky jsou šťavnaté, vydatné a chutné. Věřte, že budou pryč dřív, než se nadějete. V tomto receptu jsou plněné zelím, ale můžete experimentovat a plnit je i jinými surovinami. Můžete je podávat samotné nebo místo chleba s jakýmkoli pokrmem.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve vypracujeme těsto. Prosejte pšeničnou mouku do hluboké misky. Nasypte do něj sůl a přidejte droždí. Vše promíchejte. Vezměte teplou vodu (ne více než 40 stupňů) a nasypte do ní cukr. Míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Do mouky udělejte malý důlek a nalijte do něj cukrovou vodu.




Hněťte těsto, a to nejprve lžící a poté rukama. Mělo by být měkké a mírně lepivé. Aby se těsto při hnětení nelepilo, namočte si ruce vodou. Přilijte do těsta rostlinný olej a pokračujte v hnětení. Olej by měl být zcela vstřebán do těsta. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě kynout.

Nyní si připravte náplň. Zelí nakrájejte najemno, opečte ho na pánvi a dochuťte solí a pepřem. Snižte teplotu a duste pod pokličkou doměkka. Těsto promíchejte, rozdělte na malé kousky a vyválejte válečkem. Povrch namažte olejem, naneste trochu náplně a těsto uzavřete. Smažte na pánvi z obou stran dozlatova.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů