Pirožky plněné zelím

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
90 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Pirožky plněné zelím - postup přípravy

Jednoduché pirožky jsou šťavnaté, vydatné a chutné. Věřte, že budou pryč dřív, než se nadějete. V tomto receptu jsou plněné zelím, ale můžete experimentovat a plnit je i jinými surovinami. Můžete je podávat samotné nebo místo chleba s jakýmkoli pokrmem.

Nejprve vypracujeme těsto. Prosejte pšeničnou mouku do hluboké misky. Nasypte do něj sůl a přidejte droždí. Vše promíchejte. Vezměte teplou vodu (ne více než 40 stupňů) a nasypte do ní cukr. Míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Do mouky udělejte malý důlek a nalijte do něj cukrovou vodu.




Hněťte těsto, a to nejprve lžící a poté rukama. Mělo by být měkké a mírně lepivé. Aby se těsto při hnětení nelepilo, namočte si ruce vodou. Přilijte do těsta rostlinný olej a pokračujte v hnětení. Olej by měl být zcela vstřebán do těsta. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě kynout.

Nyní si připravte náplň. Zelí nakrájejte najemno, opečte ho na pánvi a dochuťte solí a pepřem. Snižte teplotu a duste pod pokličkou doměkka. Těsto promíchejte, rozdělte na malé kousky a vyválejte válečkem. Povrch namažte olejem, naneste trochu náplně a těsto uzavřete. Smažte na pánvi z obou stran dozlatova.

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 273 hlasů
Nahlásit chybu
54 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt