Krůtí nudličky na žampionech - postup přípravy
Smetanová omáčka se sýrem, žampiony a krůtím masem se hodí i pro ty, kteří chtějí žít zdravě. Nenajdete v ní ani jediné zrníčko mouky, a přesto je omáčka z receptu od paní Andy Březinové krásně hustá a krémová.
Ingredience
Krůtí prsa očistěte a nakrájejte je na nudličky. Houby nakrájejte na tenké plátky nebo menší kostky. Oloupejte cibuli, nasekejte ji nadrobno a zpěňte ji v hrnci na troše másla a rostlinného oleje. Přihoďte maso, nechte ho zatáhnout a podle chuti posypejte solí, mletým černým pepřem a trochou sladké papriky. Společně vše za stálého míchání trochu osmahněte a přihoďte nakrájené žampiony. Pokračujte ve smažení, dokud maso i žampiony nezískají krásně zlatavou barvu.
Obsah hrnce podlijte trochou vody, přiklopte jej poklicí a nechte vše společně dusit, dokud maso i houby úplně nezměknou. Nakonec přidejte jemně nastrouhaný sýr a sladkou smetanu, důkladně promíchejte a nakonec dochuťte mletým černým pepřem a případně solí.
Krůtí nudličky na žampionech podávejte buďto s těstovinami, bramborovými gnocchi nebo třeba i s klasickým houskovým knedlíkem.