Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kulajdová omáčka s houbami a koprem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 23 minut

Kulajdová omáčka s houbami a koprem - postup přípravy

Kulajdová omáčka je tradiční český pokrm, plný výrazné chuti hub, kopru a jemné smetany. Připravíte ji snadno podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Houby ponořte do vody, ve které je nechte namáčet. Zatím připravte zbytek ingrediencí.

Tip: Houby nechte namočené 30–60 minut, ideálně 2–3 hodiny před tím, než je budete používat.

2. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpuštěném másle 2–3 minuty. Cibuli zaprašte moukou a vše zalijte vlažným, kuřecím nebo hovězím, vývarem. 

Poznámka: K přípravě pokrmu můžete použít i přepuštěné máslo.

3. KROK

Ingredience zamíchejte a do hrnce přidejte houby, které jste před tím scedili. Omáčku ochuťte pepřem, solí, přidejte do ní bobkový list, cukr, ocet a vařte ji , na mírném ohni, 20 minut. 

4. KROK

Mezitím nasekejte kopr najemno a odložte ho bokem. Do omáčky vmíchejte smetanu a omáčku případně dochuťte solí, cukrem a octem, dle vlastních chuťových preferencí.

5. KROK

Kulajdovou omáčku odstavte z tepla a vmíchejte do ní kopr. Poté ji nechte 30 minut odpočívat a následně ji servírujte s vařenými brambory a ztraceným vejcem.

Tip: Vejce můžete doplnit nebo nahradit masem dle vlastního výběru.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů