Kulajdová omáčka s houbami a koprem - postup přípravy
Kulajdová omáčka je tradiční český pokrm, plný výrazné chuti hub, kopru a jemné smetany. Připravíte ji snadno podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty.
Ingredience
Houby ponořte do vody, ve které je nechte namáčet. Zatím připravte zbytek ingrediencí.
Tip: Houby nechte namočené 30–60 minut, ideálně 2–3 hodiny před tím, než je budete používat.
Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpuštěném másle 2–3 minuty. Cibuli zaprašte moukou a vše zalijte vlažným, kuřecím nebo hovězím, vývarem.
Poznámka: K přípravě pokrmu můžete použít i přepuštěné máslo.
Ingredience zamíchejte a do hrnce přidejte houby, které jste před tím scedili. Omáčku ochuťte pepřem, solí, přidejte do ní bobkový list, cukr, ocet a vařte ji , na mírném ohni, 20 minut.
Mezitím nasekejte kopr najemno a odložte ho bokem. Do omáčky vmíchejte smetanu a omáčku případně dochuťte solí, cukrem a octem, dle vlastních chuťových preferencí.
Kulajdovou omáčku odstavte z tepla a vmíchejte do ní kopr. Poté ji nechte 30 minut odpočívat a následně ji servírujte s vařenými brambory a ztraceným vejcem.
Tip: Vejce můžete doplnit nebo nahradit masem dle vlastního výběru.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.