Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuličky z mletého masa se sýrovou omáčkou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kuličky z mletého masa se sýrovou omáčkou - postup přípravy

Mleté maso se dá zužitkovat mnoha různými způsoby. Tím nejtradičnějším pokrmem jsou například karbanátky. My vám však představíme recept poměrně netypický, který osloví kdejaký mlsný jazýček. Kuličky z mletého masa se sýrovou omáčkou si zamilují všichni. Hodí se jak na nedělní oběd, tak třeba na večeři.

Ingredience pro:
1 porce

Kuličky

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si oloupejte a najemno nakrájejte cibuli. Pak ji orestujte na troše oleje dozlatova. Cibulku následně přendejte do mísy k mletému masu. Rovněž vložte k surovinám i lisovaný česnek, mletou papriku, pepř, sůl, jemně strouhanou loupanou mrkev, strouhanku, prášek do pečiva, vajíčko a vypracujte homogenní směs.




V další fázi si uvařte šálek rýže, poté zrníčka sceďte a také vložte do masové hmoty. Nyní je na čase tvořit kuličky. Ty by měly být velké zhruba jako pingpongové míčky.

Až budete mít kuličky vyválené, dejte je na čtvrt hodiny povařit v mírně osolené vroucí vodě. Následně je vyjměte a vložte do zapékací misky. V tuto chvíli je potřeba připravit si i zapékací omáčku. V misce si smíchejte vajíčko spolu se zakysanou smetanou a přidejte strouhaný sýr dle preferencí.

Výslednou omáčku vlijte na kuličky a dejte zapékat do trouby na 15 až 20 minut při 220 °C. Podávejte například s vařeným bramborem, s hranolky, kroketami, nebo čerstvým pečivem.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů