Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dezert s banány

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut

Nepečený dezert s banány - postup přípravy

Pokud neradi pečete buchty, bábovky a podobné moučníky a dáváte přednost těm nepečeným, vyzkoušejte tento recept na banánový dezert. Jeho příprava je jednoduchá a rychlá a výsledek opravdu stojí za to. Nepečené zákusky patří mezi velice oblíbené nejen proto, že ušetří váš čas, ale také proto, že zejména v letních měsících je příjemné, že můžete rodině nebo přátelům nabídnout výborné sladké pohoštění, aniž byste museli zapínat troubu a zahřívat již tak horký vzduch v kuchyni.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V míse vyšlehejte 250 g rozměklého másla s moučkovým cukrem a do směsi přimíchejte také namleté sušenky podle vlastní chuti. Směs míchejte tak dlouho, dokud není jednolitá. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte, dva banány oloupejte a pomocí vidličky rozmačkejte. Takto připravené ovoce vmíchejte do sušenkové směsi.




Roztáhněte si kuchyňskou folii a na ni rozetřete připravené těsto. Na polovinu těsta položte vedle sebe dva oloupané banány a pomocí folie je překryjte druhou polovinou těsta tak, že vznikne roláda s banány uvnitř. Folii dejte ztuhnout do lednice, ideálně přes noc, ale minimálně na několik hodin.

Ztuhlou roládu přelijte teplou čokoládovou polevou, kterou získáte rozpuštěním čokolády a másla ve vodní lázni. Poté dejte roládu opět do lednice, aby ztuhla poleva, a můžete krájet na plátky a podávat.

Pokud jde o dozdobení rolády, můžete polevu ještě před ztuhnutím posypat drcenými mandlemi nebo ořechy. Plátky rolády můžete podávat také s kopečkem šlehačky, ideálně samozřejmě domácí, vyšlehané pomocí ručního šlehače nebo láhve na bombičky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů