Kuřecí kapsa se sýrem a zeleninovým salátem - postup přípravy
Kuřecí kapsa se sýrem je křehká a obsahuje šťavnatou náplň. Součástí receptu je zeleninový salát s křupavými krutony, který budete chtít připravovat neustále.
Ingredience
Marináda
Salát
Zálivka
Nejprve si připravte maso. Kuřecí prsa rozřízněte tak, abyste vytvořili širší plátek. Inspirovat se můžete postupem ve videu níže.
Pláty masa z vnitřní strany ochuťte solí, pepřem a italskými bylinkami a odložte je bokem. Rajčata omyjte, odstraňte z nich stopky a nakrájejte je na plátky stejně, jako sýr a máslo.
Poznámka: Trochu sýru si nechte bokem na závěrečné posypání masa.
Polovinu vnitřní strany plátu masa ingrediencemi naplňte. Nejprve do masa vložte máslo, na něj položte rajčata, ta zakryjte sýrem a náplň překryjte druhou polovinou masa.
Poznámka: Postup opakujte u všech plátů mas.
Naplněné kuřecí kapsy se sýrem položte na plech vymazaný olejem, jejich povrch nařízněte na několika místech, pomažte je marinádou a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut.
Poznámka: Marinádu připravíte smícháním soli, pepře, italských bylinek, sušeného česneku a rostlinného oleje.
Zatímco se maso peče, připravte si zeleninový salát. Chléb nakrájejte na malé kostičky, vložte je do pánve s rozpáleným olejem, osolte je a 2 minuty je smažte ze všech stran.
Poté nakrájejte polovinu omytého čínského zelí nadrobno a vložte ho do mísy, ve které ho smíchejte s nadrobno nakrájenými rajčaty. Nahrubo nastrouhejte zbytek tvrdého sýra a posypte jím upečené maso, které pečte dalších 5–7 minut.
Najemno nasekejte také kopr a vsypte ho do mísy k zelenině. V jiné misce si připravte zálivku. Smíchejte zakysanou smetanu s majonézou a prolisovaným česnekem. Zálivku následně důkladně vmíchejte do nakrájené zeleniny, do které přidejte také osmažené kousky chleba.
Poznámka: Kuřecí kapsu se sýrem podávejte společně se salátem. Maso můžete ozdobit a servírovat s nasekaným koprem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kouzlo chuti