Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Marinovaná krkovice s pečenými brambory

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 140 minut

Marinovaná krkovice s pečenými brambory - postup přípravy

Marinovaná krkovice podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem je šťavnatá, křehká a peče se zároveň s lahodnými brambory. Pokrm je vhodný i na oslavy.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Marináda

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte marinádu. V misce smíchejte hořčici s medem, jablečným octem, sójovou omáčkou, chilli omáčkou a prolisovaným česnekem. 

2. KROK

V marinádě obalte maso a nechte ho 24 marinovat v misce přikryté potravinovou fólií v lednici. Následně nalijte do pekáče vodu a maso do ní vložte. 

3. KROK

Marinovanou krkovici pokryjte brambory nakrájenými na větší kusy, potřete je olejem, ochuťte solí, sušeným tymiánem a vše pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 120 minut. 

4. KROK

Poznámka: Pokrm pečte v pekáči přikrytém alobalem. Poté alobal odkryjte, zvyšte teplotu trouby na 200 °C a pečte dalších 20 minut.

5. KROK

Upečené maso podávejte společně s bramborami politými výpekem. 

Tip: Jídlo můžete servírovat posypané nasekanou petrželkou a pažitkou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů