Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

„Lančmít“ na houbách

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

„Lančmít“ na houbách - postup přípravy

Anglické sousloví Luncheon Meat ukrývá klasickou vepřovou konzervu, kterou mnozí znají z dávných trempů a výprav do přírody jako nejlepší a nejskladnější potravinu. Lze jej připravit na mnoho způsobů, třeba dušený s houbami podle receptu paní Hanky Petrášové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Oloupanou a nakrájenou cibuli orestujte na troše sádla nebo oleje dozlatova. Přidejte předem namočené a vyždímané houby, podle chuti sůl a kmín a duste 10 minut. Poté přidejte sladkou papriku a nechte asi 1 minutu za stálého míchání zapražit.

2. KROK

Obsah pánve podlijte trochou vody a zahustěte záklechtkou z hladké mouky a trochy vody. Povařte vše asi 10 minut a vypněte oheň, přidejte luncheon meat nakrájený na plátky a podávejte třeba s vařeným bramborem a trochou domácí čalamády.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů