Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Brambory nakyselo s vařeným vejcem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Brambory nakyselo s vařeným vejcem - postup přípravy

Občas na přípravu plnohodnotné večeře nezbývá moc času, vyzkoušejte proto rychlé brambory nakyselo podle receptu paní Jany Podolákové Burkartové. Na jejich přípravu potřebujete pouze pár běžných surovin, které máte jistě doma.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Oloupané brambory nakrájejte na silnější plátky. Osolte, okořeňte směsí koření, dle vašich preferencí a opečte z obou stran dozlatova na rozpáleném oleji.

2. KROK

Mrkev nakrájejte na tenké nudličky a restujte společně s bramborami. Poté zalijte vývarem, přidejte bobkový list, kuličky pepře a nového koření. Duste, dokud nejsou brambory měkké.

3. KROK

Změklé brambory vyjměte. Vývar dolejte smetanou a lehce zahustěte lžící mouky. Nechte lehce provařit.

4. KROK

Omáčku dochuťte špetkou cukru a ovocným octem. Podávejte s vařeným vejcem, posypané nahrubo nasekanou petrželkou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů